Carne picada con arroz

Carne picada con arroz

Hello everybody, it's Jim, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Carne picada con arroz. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Carne picada con arroz is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Carne picada con arroz is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Carne picada con arroz, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne picada con arroz delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

Just in addition, the time it takes to cook Carne picada con arroz estimated approx 1 hora y media.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have Carne picada con arroz using 19 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Esta es una comida muy popular en Tabasco, la probé alguna vez en un mercado, es parecida a un puchero de res pero se condimenta con jitomate, chile güero, pimiento y orégano, que le da un sabor muy especial.
Como en muchos platillos tiene variantes, se puede preparar con elote, yuca y chayote, pero también con otras verduras que tengas disponibles.
¡Muy deli!

Ingredients and spices that need to be Get to make Carne picada con arroz:

  1. 1 kilo falda de res
  2. 3-4 huesos tuétano
  3. 1 zanahoria
  4. 4 jitomates maduros
  5. 1/4 repollo chico
  6. 2 calabacitas
  7. 1 yuca (si no encuentras yuca puedes usar papa)
  8. 2 dientes ajo
  9. 1 cebolla
  10. 1/2 pimiento morrón
  11. 1 cebollita cambray
  12. 1/2 taza arroz
  13. al gusto cilantro
  14. 1/4 cucharada Oréganon (puedes usar orégano seco)
  15. 1/4 cdta comino opcional
  16. al gusto sal
  17. al gusto pimienta
  18. 1 cdta achiote disuelto opcional
  19. c/n cebolla morada, para acompañar

Steps to make to make Carne picada con arroz

  1. Lava muy bien la carne. En una olla pon a calentar agua con ajo y cebolla y 3 pimientas negras, cuando esté hirviendo pon a cocer la carne. Retira la espuma que se forma y espera unos 45 minutos para que la carne esté bien cocida.
  2. Cuando la carne esté suave se saca de la olla y se pica en trocitos pequeños. Reserva. También retira el ajo, cebolla y pimienta negra.
  3. Para sazonar el caldo, licúa con un poco de agua el jitomate, un pedacito de cebolla, el pimiento morrón, orégano y chile güero al gusto, ya licuado añade esta mezcla al caldo y sazona con sal.
    Mezcla bien el caldo con el tomate licuado.
  4. Espera unos 15 minutos para que se comiencen a integrar los sabores y cuando el caldo cambie de color indicando que el jitomate está bien cocido, agrega la carne picada y las verduras, primero la col, zanahorias, papa, deja al final las calabacitas ya que se cuecen muy rápido.
  5. Mientras las verduras se cocinan, pon a calentar un poco de aceite en un sartén, fríe el arroz, con la cebollita cambray, un pedacito de chile güero, y 1/4 de cucharadita de comino. (Este último es opcional)
  6. Puedes añadir una cucharada de achiote disuelto en agua para darle color y sabor al arroz.
    Fríelo hasta que suene hueco y añádelo al caldo cuando las verduras estén cocidas.
    Verifica que haya suficiente caldo, ya que el arroz lo espesa y este debe quedar suelto dentro del caldo.
    Agrega el cilantro.
  7. Mezcla todo y rectifica el sazón. Deja hervir solo 5 minutos y apaga la olla, déjala tapada entre 25 y 30 minutos para que con el calor de la olla y la estufa se termine de cocer el arroz.
    Si haces esto el arroz quedará bien cocido, no se va a batir y ni apelmazar.
  8. Para acompañar pica finamente cilantro y cebolla morada, añade sal y limón.

As your experience and confidence grows, you will find that you have much more all-natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your individual tastes in time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or even more components or is a little basically hot, you can make easy adjustments to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on time. As for fundamental cooking abilities for beginners you don't need to learn them yet only if you understand some easy food preparation methods.

This isn't a total overview to fast and simple lunch recipes but its excellent food for thought. With any luck this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food How to Make Homemade Carne picada con arroz. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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